sábado, 29 de octubre de 2011

CIPAC INFORMA


Bon dia a tots/es,

des del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, s'han posat en contacte amb nosaltres, perque hi ha una empresa d'experimentació que tanca portes i que (malgrat que per llei poden sacrificar tots els animals) estan disposats a que els podem donar en adopció i evitar que morin.

Ho estem gestionant des de FAADA, per tant si voleu ser adoptants d'un beagle mascle (perquè tots són mascles entre 4 i 6 anys) cal que us poseu en contacte amb el telèfon que hi ha al final de l'artícle per tramitar l'adopció.

Si no voleu adoptar podeu difondre, necessitem que aquests animals que han viscut en una gàbia sempre poguin tenir una oportunitat en families. Tots estan sans i es donen, vacunats, xipats i esterilitzats.

Contacte: FAADA telf. 934639670 (Dani-Eva-Alba)

Us agraïm la vostra col.laboració.

CIPAC
Comissió Interlocutora de Protectores d'Animals de Catalunya

Nota.- La foto de l'article no correspon a cap dels animals implicats

XERRADA A UDOLS

Des de UDOLS ens arriba informació de la propera xerrada gratuita que organitzaran. Aquesta vegada parlaran sobre:

Acupuntura y Medicina Tradicional China aplicada a la clínica veterinaria,

amb la col·laboració del Sr. Francesc Minguell, veterinari diplomat en acupuntura i profesor a la UAB.

La xerrada es farà el proper dijous 24 de novembre de 19.00 a 21.00h al Centre Civic de les Cotxeres de Sants (carrer de Sants, 79) de Barcelona.

Per inscripcions cal enviar un email a: audols@gmail.com

miércoles, 26 de octubre de 2011

PACMA Mollet del Vallès

Com ja sabreu la gent de Vallès Natura també formem part del Partit Animalista PACMA que es presenta a les properes eleccions generals del 20N.

Continuem creient que els nostres polítics actuals no representen correctament ni els nostres interessos ni els dels nostres animals i és per això que aquesta vegada també donarem un pas endavant.


No som polítics, som animalistes que hem de portar la lluita pels drets dels animals on calgui i si la lluita l'hem de fer al congrés dels diputats i al senat no tingueu cap dubte que ho farem. Sabem que serà molt difícil i que els grans partits ens intentaran barrar el pas però la força i el coratge d'un voluntari mai el superarà la profesionalitat ben pagada de cap polític.

Som molts si estem junts, som forts si ens aixequem tots, però per això fa falta que ens oblidem de l'estat de passivitat on ens han ficat els actuals polítics i que lluitem pel que és nostre. Aquest poble, aquesta comarca, aquesta nació, aquest estat és nostre, només nostre, de la gent que vivim i treballem. Aquest país no és d'uns polítics que fan i desfan sense cap mirament, sense vergonya i sense cap remordiment.

Us volem encoratjar a pensar, a llegir el programa del PACMA i que valoreu si us agrada. I si és així que li doneu canya i difussió entre els vostres amics, familiars, companys,...

Programa del Partit Animalista PACMA: FEU CLICK

Si el que som, el que defensem i el que proposem us agrada, si us plau, feu-nos costat. Només us podem dir que ens deixarem les forces i l'anima defensant els animals i a les persones que lluiteu per ells. No sabem si ho podrem aconseguir però podeu estar segurs que ens escoltaran, vulguin o no vulguin ens escoltaran. Portem la veu de molta gent a les mans i el patiment de molts animals al cor. Som forts i estem preparats. Ara és un bon moment.

Gràcies Mollet! Gràcies Vallès! Gràcies Barcelona!

martes, 25 de octubre de 2011

TROBAT A MOLLET



La setmana passada es va trobar perdut pels carrers de Mollet un gat domiciliari sense cap identificació. El pelut es troba d'acollida a un domicili particular després de passar un dies a la Clínica Veterinaria Anavets, carrer Gaietà Ventalló 64 de Mollet, esperant que pugui aparèixer el seu propietari o que es trobi una nova familia d'adopció.
Al veterinari li van fer unes proves on van poder detectar que pateix un problema renal lleu.

Com podeu veure a la fotografía es tracta d'un mascle adult blanc i negre espectacular que només demana el teu carinyo i la teva atenció.

Gràcies Mollet!

NO ESTA SOL

Uns veins de Mollet ens el van portar el dissabte per la tarda. El van trobar a terra, quiet, semblava molt malalt però no van voler mirar cap a un altre lloc i el van recollir.

Quan el vam veure de seguida ens vam donar compte de que la situació era molt greu, no teniem moltes esperances, quasi cap però calia lluitar i donar-li una oportunitat. Una de les nostres veterinaries (gràcies Miriam!) va començar a medicar al petit pelut, li va posar una via, suero i li vam posar escalfor. Ara calia esperar i veure si ell posava la resta de la lluita. Ho va fer i encara ho esta fent.

Al matí següent, diumenge, s'havia recuperat una mica i va començar a menjar, poc, però feia l'esforç.

Encara tenim dies de lluita per davant i caldrà estar a sobre del petit però ho hem de fer i ho volem fer. Aquest petit també és de Mollet i no el podem deixar sol.

TROBADA AL PARKING

Aquest passat dilluns 24/10 al matí hem recollit a l'interior del parking públic de la Plaça Pau Casals de Mollet, entre l'Avinguda de Burgos i l'Avinguda Llibertat, aquesta gata domiciliaria perduda. No porta xip, ni cap collaret identificatiu. És una gateta molt dolça i simpàtica que s'apropava als usuaris del parking intentant trobar una mica de carinyo. Per trist que sigui dir-ho algun que altre d'aquests usuaris li donava una patada perque no s'apropés a ell. Davant del perill que podia patir l'animal, el personal de seguretat del parking ens va donar avís i es va preocupar de que ningú fes mal a la peludeta fins la nostra arribada (moltes gràcies per ser així!).

Si us plau, si algú sap dels seus propietaris cal que es posi en contacte amb nosaltres el més aviat possible o si surt un possible adoptant.

Gràcies Mollet!

GATETA EN ADOPCIÓ

La van trobar perduda i la tenen en acollida fins a trobar una familia en adopció per aquesta preciositat. Es tracta d'una gateta molt petita.

Si esteu interessats en la seva adopció només cal que us poseu en contacte amb nosaltres.

GOSSA PERDUDA A SANT FOST

S'ha perdut una gossa jove de nom CARRIE per la zona de Conrreria de Sant Fost. Es tracta d'una gossa d'uns 35 kg que cal trobar urgentment donat que es troba embarassada. Es va perdre el divendres 21 d'octubre.

Si us plau, si algú l'ha vist o sap on pot estar cal que es posi en contacte amb nosaltres el més aviat possible.

Gràcies!

viernes, 21 de octubre de 2011

ABANDONAT

El passat dimecres 19 d'octubre, per la tarda, van abandonar a aquest cadell lligat a l'interior del pipi-can de l'avinguda Badalona de Mollet.

Es tracta d'un gosset molt bo, mascle, sense xip identificatiu, de raça mitjana/gran, amb 3 o 4 mesos.

Ens agradaria trobar una nova familia per aquest petit.

Gràcies Mollet!

martes, 18 de octubre de 2011

PACMA ASSOLEIX ELS AVALS NECESSARIS


El Partit Animalista PACMA ha assolit l'espectacular xifra de més de 55.000 signatures en 20 dies que li permetran presentar-se a les properes eleccions nacionals del 20N a 48 de les 52 provincies d'Espanya.

Seguiu la noticia: FEU CLICK

sábado, 15 de octubre de 2011

TORNAREM A MATAR?

Sembla que l'animalisme es comença a aixecar davant de la petició dels alcaldes de les poblacions del Vallès Oriental al Parlament de Catalunya per legalitzar de nou la mort dels animals perduts o abandonats.

Feu una ullada a l'artícle publicat per FAADA (Fundación para la Adopción, Apadrinamiento y Defensa de los Animales):

jueves, 13 de octubre de 2011

TROBATS PERDUTS A MOLLET

S'han trobat perduts per Mollet tres peluts, concretament una gateta jove d'uns sis mesos, un gos i una gata.

La gateta jove s'ha trobat perduda pel barri de Can Borrell. No porta xip, ni collaret. Només veure-la sabem que es tracta d'una gata domiciliaria que al tenir el primer cel s'ha escapat de casa seva. És una preciositat, carinyosa i una mica espantada.

El gos s'ha trobat perdut pel Parc de Ca L'Estrada. El petit porta xip identificatiu però les dades no estan actualitzades i no podem trobar a la persona que figura com titular al registre de l'AIAC. S'ha donat avís al registre i passem a fer difusió del cas.

La gata s'ha trobat perduda pel carrer Ferrocarril. No porta xip però porta un collaret. Es tracta d'una femella sense esterilitzar que ha entrat en cel i segurament s'ha escapat moguda pels seus instints hormonals.

Si algú sap quins son els seus propietaris cal que us poseu en contacte amb nosaltres el més aviat possible.

Gràcies Mollet!

GRÀCIES

La gent de PACMA Mollet volem agrair la col·laboració de tota la gent que ha participat en la recollida de signatures perque el Partit Animalista es pugui presentar a les properes eleccions del 20N. Segons les informacions de que disposem actualment ja superem la xifra de les 8000 signatures a Barcelona superant amb escreix la quantitat necessaria. Un resultat espectacular que demostra que el moviment animalista s'esta despertant i que comença a lluitar amb força pels nostres animals.

Desitgem que aquesta força que hem demostrat en la recollida de signatures no acabi i continui durant la campanya electoral i el moment de les votacions.

Els nostres animals també fan Mollet!

Gràcies!

PROBLEMES AL CAAD DE GRANOLLERS

El Centre d'Acollida d'Animals Domèstics (CAAD) de Granollers que dirigeix el Consell Comarcal del Vallès Oriental torna ha estar al punt de mira de tota la gent que estimem els animals.

A la darrera reunió d'alcaldes del dimarts 4 d'octubre de 2011, primera de l'actual legislatura del Consell Comarcal, els nostres polítics i representants (això ho dubtem!) vam demanar la possibilitat de tancar el centre d'acollida per l'elevat cost que suposa pels seus ajuntaments.

Actualment el CAAD dona servei a 30 ajuntaments, dona acollida a 120 gossos i 30 gats, i suposa un cost de 370.000 € anuals. Actualment el Consell Comarcal esta dirigit pel Sr. José Orive Vélez, membre del PSC.

En aquesta reunió el consell d'alcaldes també va decidir enviar una carta al Parlament de Catalunya demanant la modificació de la llei que impedeix el sacrifici d'animals abandonats o perduts. Segons Orive aquesta llei de protecció animal provoca un elevat cost en el manteniment dels animals.

Evidentment que mantenir els animals vius té un cost i que matar-los és més econòmic però potser l'assessinat d'èssers vius no és el camí, o potser després dels animals pensareu en eliminar als emigrants, als aturats, als nostres avis o als malalts crònics?

Què us heu parat un moment a pensar que potser reduir els vostres sous fore un camí també a tenir en compte? Dieu que el manteniment diari d'un animal és de 8 €? Això ja demostra la vostra mala gestió. Qualsevol protectora de voluntaris us demostraria que és moltíssim menys, però dins d'aquest 8 € esta tot el que va a parar a les butxaques d'intermediaris, caps i assessors. Després feu servir la vostra repugnant demagogia comparant els 8 €/dia amb el cost del menjador d'un nen. Fa fàstic la vostra política de fer pena a la gent i de voler demostrar com esteu d'implicats amb els problemes de la gent. Sou absolutament patètics i precaris.

Ni per un moment penseu en modificar la llei que impideix sacrificar animals i ni us passi pel cap sacrificar als 150 animals que hi ha actualment al CAAD de Granollers sense trobar-vos la nostra oposició més radical.

Des de Vallès Natura i des d'el PACMA Mollet us demanem a tots els animalistes del Vallès posar un ull sobre la gestió del Consell Comarcal i del CAAD de Granollers per impedir qualsevol actuació il·legal contra els animals.

No ens estem per tonteries. NO ENS TOQUEU ELS ANIMALS!

Per més informació: FEU CLICK

miércoles, 12 de octubre de 2011

martes, 11 de octubre de 2011

UN BON FINAL PERÒ....

Aquest petit va ser abandonat pels seus propietaris al parc del cementiri de Mollet. Segurament van pensar: "los gatos ya se espavilan solos", evidentment, un gat criat a casa que l'únic que sap caçar és el pinso que té a la seva menjadora no té cap problema en sortir al carrer entrar a una botiga i comprar-se un sac de pinso. Hi ha que ser tarat per pensar així!

Com passa la majoria de cops el gat va començar a perdre pes i a passar molta gana. Per buscar menjar es va haver d'enfrontar als gats que dominen el territori del cementiri, i com tota bona boleta domiciliaria no va veure per on li venien les garrotades. Afamat i ple de ferides la seva estada al carrer es va convertir en un calvari.

On trobo menjar? I per beure? Per què aquests gats em peguen? On esta casa meva? I mentres tant els seus antics "amics" humans es prenien unes cañitas tots contents de la seva heroicitat perque "los gatos donde viven mejor es en la calle jajaja".

Per sort, un humà com cal el va veure i ens va avisar. El vam recollir atemorit, ferit i molt prim, i malgrat tot no va fer més que agrair-nos amb petons i cops de cap la nostra ajuda. Una vegada a les nostres mans vam fer de tot per aquest pelut, però no ens agradava tenir-lo tancat a una gàbia, no s'ho mereixia.

De sobte un altre cop de sort i un col·laborador de la protectora (gran Julio, molt gran!) ens va dir que el volia tenir d'acollida a casa. Ja us podeu imaginar que pot passar si juntes un enamorat dels animals amb un gat super-carinyós, doncs evidentment que l'acollida es va convertir en adopció.

Us sembla un bon final? Clar que si, però aquesta vegada hi ha un petit però....

Un afegit per agrair encara més al desgraciat descerebrat que va abandonar a BIZCOCHO, aquest és el seu nom ara, al parc del cementiri. Quan el pelut va rebre la palliça dels gats del parc li van encomanar la leucemia felina, una malaltia greu i molt complicada.

Malgrat tot la seva nova casa d'adopció no s'ha fet enrera i en Julio esta disposat ha lluitar al costat de Bizcocho perque estigui el millor que pugui tot el temps que sigui possible.

A persones com Julio només els hi podem donar les gràcies i desitjar el millor pel seu pelut. A persones com les que el van abandonar perque "joder, los gatos son bichos de la calle" a aquests fills de p. només els hi desitjem un final trist, dolorós i sense ningú al costat.

Gràcies als que sou com cal. Gràcies Mollet!

sábado, 8 de octubre de 2011

GOSSA PERDUDA

SHIVA ja torna a estar a casa seva. Moltes felicitats!

Ahir, divendres 7
d'octubre, per la tarda es va perdre la SHIVA a l'alçada del quilòmetre 15 de la carretera de La Roca.
Els seus propietaris l'han estat buscant per tot arreu sense sort i us volen demanar la vostra ajuda per si la veieu.
La gossa no porta xip identificatiu.

viernes, 7 de octubre de 2011

GOS TROBAT A PARETS


S'ha trobat aquest gos perdut a Parets, molt a prop del Barri de Lourdes de Mollet, concretament a l'Avinguda d'Espanya.

Es tracta d'un gos creuat mascle, sense castrar, d'un any i mig o dos, de color marró, amb un pes de 12´5 Kg i una alçada de creu de 50 cm. És un gos molt tranquil i obedient.

No porta ni xip identificatiu, ni placa, ni collar.
Li hem posat de nom GOLFO per identificar-lo.

Si algú sap dels seus propietaris cal que es posi en contacte amb nosaltres quan abans millor.
Gràcies!

INCIDÈNCIA AMB UN CIRC A SABADELL


Ens arriba informació que el Circ Italià dels Germans Rossi s'ha instal·lat a Sabadell, just davant de El Corte Inglés.

Aquest circ porta a les seves esquenes un bon grapat de denuncies posades per organitzacions animalistes degut a possibles maltractaments d'animals que fan servir als seus espectacles.

Primer feien servir animals salvatges (
veure web) i davant la prohibició de molts municipis van passar a fer ús de cavalls i gossos dalmatas.

Des de l'organització animalista LIBERA ens arriba una convocatòria d'acte informatiu davant de les portes del circ (Avda. Francesc Macià, 58-60) per avui divendres 7 d'octubre a les 18.00h.

Per més informació podeu consultar el següent enllaç: FEU CLICK

Des de Vallès Natura ho podem dir més alt però no més clar, volem el circ, SÍ! però sense animals.

Gràcies Mollet!

jueves, 6 de octubre de 2011

MAI ES TARD PER COMENÇAR DE NOU

Poca gent donaria un pas endavant per adoptar una gossa gran, una avia de 10 anys. Menys encara donarien una oportunitat a una gossa amb pocs dents, amb tumors als pits i amb necessitat d'una alimentació especial. Quasi ningú es fixaria en una chihuahua amb un passat molt dur a mans d'un criador. Però a Vallès Natura tenim la sort de trobar a gent fantàstica. Ni que siguin pocs, menys o quasi ningú els trobarem per donar una nova oportunitat als nostres peluts.

La darrera de les nostres iaies a trobat una casa de pre-adopció increible on li donaran tot el carinyo que es mereix.

Quan ja ens pensavem que no sortiria van aparèixer uns adoptants per portar la felicitat a la
nostra gosseta. Es tracta d'una familia de Barcelona que ja tenen tres gossets i que volen donar a aquesta iaia tot el que li calgui en els anys que li restin de vida. Li han posat de nom PARIS i estem desitjant que aquesta pre-adopció passi a ser una adopció definitiva. La petita s'ho mereix.

Moltes gràcies per demostrar-nos que mai es massa tard per començar de nou i trobar la felicitat. PARIS ha trobat una familia! Felicitats!

miércoles, 5 de octubre de 2011

IRONSIDE MILLORA


Com ja us vam explicar fa uns dies el petit IRONSIDE va ser atropellat per un cotxe i va patir l'amputació d'una de les seves potes del darrera. El seu estat era molt preocupant i patiem per l'altre pota del darrera.

Una setmana després de l'accident aquest petit valent ha millorat moltíssim. L'evolució de les contusions ha estat favorable, la ferida de la pota amputada ha tancat perfectament i l'altre poteta millora dia a dia agafant forces.

El canvi ha estat increible i fins i tot el petit ja s'aixeca tot sol per menjar i anar a la sorra per fer les seves necessitats. Increible però cert!

Encara queda molt camí per fer i una recuperació que serà llarga però el nostre IRON sortirà endavant. La seva força de voluntat i les seves ganes de viure son realment espectaculars.

Des de Vallès Natura voldriem agrair la feina del personal veterinari de l'Hospital Veterinari Movet de Mollet. Tots han posat el seu granet de sorra, però per sobre de tots volem valorar la feina del Sergi, el nostre traumatòleg que va fer una feina de reconstrucció increible, i la de Vivian, la nostra veterinaria especialista en medicines alternatives, que esta treballant en la seva recuperació amb sessions d'acupuntura que estan donant uns resultats molt bons.

Gràcies a tots i endavant petit!

CAÇADORS IL·LEGALS A MOLLET



Els Agents Rurals ens han avisat que s'ha detectat la presència de caçadors il·legals d'ocells petits (caderneres, verdums, passerells, pinçans, ...) a les marges del Besòs properes a Mollet i al Parc Natural de Gallecs. Aquests caçadors fan servir xarxes japoneses per agafar petits ocells cantaires pel comerç il·legal d'aquest tipus d'animals. Cal pensar que s'arriben a pagar molts diners per un bon cantaire.

Tots aquests ocells (de la familía dels fringílits) son espècies autòctones protegides i la seva caça esta molt regulada per la Generalitat de Catalunya amb permisos molt estríctes i concrets.

Per aquest motiu si veieu qualsevol tipus de xarxa per agafar ocells cal que us poseu en contacte inmediatament amb el telèfon d'emergències 112 i que us passin amb els Agents Rurals. També podeu donar-nos avís a la gent de Vallès Natura.

Creiem que la defensa dels animals passa per lluitar pels més grans com els braus fins els més petits com poden ser les caderneres. Passar de viure en llibertat a una gàbia simplement per participar en concursos d'ocells ens sembla una salvatjada malgrat llegir comentaris com aquest:

"La actividad pajaril fundamentada en la captura de pájaros fringílidos para su tenencia y gozo de sus cantos en los concursos, tiene fuerte arraigo en Cataluña y forma parte de la tradición y la cultura como afición y actividad deportiva generada mediante las sociedades pajariles locales. Una tradición que ha pasado de padres a hijos con más de 400 años de historia."

Què portarà sempre a aquesta gent a parlar sempre de tradició, cultura, afició, esport, història,... quan el que parlen és de capturar, engàbiar i matar animals?

Ja siguin els toros, la caça, la falconeria o el comerç d'ocells cantaires que tots acaben dient el mateix. Potser és que son els mateixos?

Fora caçadors furtius de Mollet!

ONIX EN ADOPCIÓ

Un particular posa en adopció aquest gos mascle de 10 mesos, castrat, amb xip identificatiu i un pes actual de 30 Kg. El petit es diu ONIX.
Qualsevol persona interessada cal que es posi en contacte amb nosaltres.
Gràcies Mollet!

SALÓ ANIMALADDA


Els propers 14, 15 i 16 d'octubre es cel·lebrarà a Barcelona (Sala Barcelona'92 del Palau Sant Jordi) el VII Salón para el Bienestar y la Defensa del Animal Abandonado, ANIMALADDA 2011.

Organitzat per l' ONG ADDA aquesta trobada presenta un cartell d'activitats impressionant. Podeu consultar el calendari i els horaris al següent enllaç:


Des de Vallès Natura us recomanem fer una visita a aquest saló i participar de les diferents activitats i xerrades que es faran durant els tres dies.

martes, 4 de octubre de 2011

YORKI PERDUDA A MOLLET

LUA ja torna ha estar a casa seva! Moltes gràcies a tots per la vostra ajuda i col·laboració.

Es diu LUA i s'ha perdut!

Aquesta petita yorki de 10 anys d'edat es va perdre ahir, dilluns 3/10, a la tarda a la zona de Plaça Catalunya de Mollet. Porta xip identificatiu.

És una iaia peludeta, molt petitona, a la que cal donar una alimentació especial i tenir molta cura de la seva salut com tot gos geriàtric.

Si us plau, si algú sap alguna cosa cal que es posi en contacte amb nosaltes inmeditament.

Gràcies Mollet!

SALÓ MASCOTA DE BARCELONA

Anar al Saló Mascota és com cada any una lluita interna entre el bé i el mal. La gent de Vallès Natura volem anar per fer una ullada al que es mou en ambients comercials del món animal, cal conèixer on estem, però et trenca el cor veure l'ús econòmic que es fa dels nostres petits.

No estem a favor de la venda d'animals, ni dels concursos de bellessa on es tracta a l'animal com una Barbie de joguina, ni dels concursos de raça on es determina si un animal val o no val. Per nosaltres cada animal és increible i únic en si mateix, no fa falta que guanyi copes o títols per estimar-lo, no fa falta que sigui car perque ens robi el cor, no fa falta ni que sigui bonic, simplement ha de ser ell mateix.

El Saló Mascota de Barcelona atrau a molta gent, molta gent que té animals i que li agraden. No és dolent portar als nens a veure animals domèstics però cal saber que estem veient i la finalitat del Saló.

Dins del món de la cria d'animals de raça hi ha gent bona però també molt aprofitat que només mira la part econòmica del negoci oblidant les necessitats dels peluts. Cal pensar que els concursos de raça i de bellessa poden semblar bonics però son simplement aparadors per vendre més, millor i més car el seu producte. No hi ha amor, no hi ha passió, no hi ha animalisme, només hi ha negoci i competició.

Gats tancats a gàbies de luxe, gàbies plenes de copes i distincions però per sobre de tot el rètol de "Gatos en venta". Ocells en venda massificats a les seves gàbies, petits rossegadors amuntegats uns a sobre dels altres esperant a que els petits humans els vulguin comprar.

Humans portant el seu món fashion als gossos. Perruqueria, maquillatge,... tot el que calgui perque el seu gos sigui el més bonic, no importa res més. Hores i hores tancats a les gàbies i després son tractats com joguines de luxe pels seus propietaris. Un espectacle massa trist al nostre parer.

Un petit exemple escoltat al Saló Mascota: " Mamá, mamá, queremos un gato chulo para jugar. Pero que sea de los caros, eh?".

Malgrat semblar bonic va ser trist, massa trist.

lunes, 3 de octubre de 2011

PER BON CAMÍ


El va trobar una patrulla de la Policia Local de Mollet dins d'una caixa al Parc de Can Borrell. De seguida el vam anar a recollir i la veritat és que no pensavem que pogues anar endavant. Però poc a poc i menjant cada dia una mica més ha anat agafant forces. Es tracta d'un colom, un senzill colom blanc com hi ha tants, però és un animal que pateix el dolor i la fam com qualsevol altre i per això cal tenir cura d'ell.

Aqui el teniu! El nostre petit colom de la pau particular que esperem es faci molt gran i ens porti molta sort.

GOSSES EN ADOPCIÓ


Una veina de Bigues i Riells posa en adopció, per motius personals, a aquestes dues gosses de 5 anys, amb xip identificatiu i esterilitzades. Es tracta de dues gossetes molt bones i carinyoses.


Si hi ha algú interessat en la seva adopció cal que us poseu en contacte amb nosaltres i fixarem una visita per que podeu conèixer a les peludetes.

Gràcies Mollet!

sábado, 1 de octubre de 2011

UN MATÍ VOLTANT PER GALLECS

Aquest matí de dissabte hem tingut l'oportunitat de gaudir d'una activitat organitzada per la gent de DRAG fent una sortida per Gallecs i fent observació d'ocells que actualment es troben a la temporada de migració.

La gent de Vallès Natura estem acostumats a tractar amb gats i gossos i aquest cop poder gaudir del món dels ocells, directament al seu habitat, amb les explicacions que ens donava el Xesco, un ornitòleg enamorat de Gallecs i dels seus ocells, ha estat espectacular.

Armats amb els nostres prismàtics i les càmeres de fotos hem sortit de Can Jornet per voltar per Gallecs, pujant fins la Carena de Bandolers. Ha cada moment feiem una aturada per veure un ocell, uns aturats als camps de cultiu menjant per agafar forces pel seu llarg camí migratori, altres volant al nostre costat, molts passant pel cel del Baix Vallès enfilant el sud on passaràn l'hivern.

En Xesco i els seus companys ja acostumats a trobar als ocells més petits que us podeu imaginar ens ajudaven a trobar-los mimetitzats amb els colors de la terra i de les plantes. Tota una feina d'observació! Poc a poc els nostres ulls s'han anat acostumant a trobar als ocells i de seguida els preguntavem, tots emocionats, de quín ocell es tractava.

Orenetes comuns, orenetes cuablanques, cueretes grogues, pardals xarrecs, gaigs, caderneres, esplugabous, astors, xoriguers, perdius, coloms roquers, ballesters, tudós, falciots, cucuts, i fins i tot uns aligots ratoners. Tot un nou món pels que hem fet la sortida per primer cop i que encara ens hem perdut molts noms dels ocells que hem vist. Poc a poc anirem aprenent.

Aquest matí hem aprés a veure coses que tenim a Gallecs i que no sabiem que teniem. Ara aquells ocells que veiem sovint ja tenen nom, ja tenen costums, ja son una mica més nostres. És molt senzill estimar la natura quan ets trobés persones com la gent de DRAG que desprenen la passió i les ganes de compartir coneixements.

Moltes gràcies per aquest matí, moltes gràcies.

Aviat organitzarem una nova sortida per que la gent de Vallès Natura i simpatitzants dels animals puguin vindre de nou a Gallecs a gaudir de la natura i dels ocells, però aquesta vegada amb els nostres gossos. Us anirem informant!